Nieuwsbrief april 2019

Beste deelnemer aan de Rotterdamse Klimaatoproep, 

10 mei is de aftrap van de Rotterdamse Klimaataanpak, een initiatief van het College van Burgemeester en Wethouders om de energietransitie in stad en haven samen met bedrijven, organisaties en bewoners concreet te makenDe ambitie van dit College, vorig jaar aangezwengeld door onze Klimaatoproep, wordt hiermee zichtbaar. Wij zijn enthousiast en brengen de uitnodiging verderop in deze nieuwsbrief graag onder jullie aandacht. 


Evenement Klimaat in Uitvoering

Wegens groot enthousiasme en de nog lopende gesprekken met partners en sponsoren, verplaatsen we het evenement Klimaat in Uitvoering naar eind september/begin oktober. Op de eerder gecommuniceerde datum van 14 juni organiseren we nu een volgende werkbijeenkomst doorbraakprojecten, zie hieronder.

Het evenement ‘Klimaat in Uitvoering’ laat zien hoe Rotterdam ervoor staat en zet de koers uit voor de komende jaren. Er wordt veel gepraat over energietransitie en klimaat. Klimaat in Uitvoering laat als eerste zien wat er allemaal al gebeurt! Succesvolle bedrijven, initiatieven en projecten krijgen het podium en delen hun ervaringen en kennis. Van elektrische scooters tot kunststof bruggen, van plantaardig fastfood tot industriële restwarmte in woningen en van zonnedaken tot slim oplaadbare auto’s. Alles bedacht en uitgevoerd in Rotterdam.

Het evenement Klimaat in Uitvoering brengt iedereen die betrokken is bij de energietransitie in Rotterdam samen: bedrijfsleven, energiebedrijven, woningbouwcorporaties, onderwijs, jongeren en politiek. Het evenement verbindt haven en stad, jong en oud, multinationals en startups. Dit is een evenement dat je niet wilt missen.

Hoogtepunten uit het programma zijn een inleiding vanuit het Rotterdamse stadsbestuur, sessies met workshops en demonstraties en een marktplein waar bezoekers kennis kunnen nemen van alles wat er in de stad gaande is op het gebied van energietransities. De grote afsluiter is het Rotterdamse Klimaatdebat 2019, waarin vertegenwoordigers van politiek, bedrijven en jongeren met elkaar de uitdagingen en ambities van de energietransitie in de stad en de haven bespreken.

Ook partner worden, bijvoorbeeld door het organiseren van een parallelsessie of het pitchen van een idee? Neem contact op met secretariaat@klimaatoproep.nl. Ook financiële partners en sponsoren zijn nog steeds van harte welkom.


Werkbijeenkomst Doorbraakprojecten 2
Vrijdag 14 juni 2019, 9:00-12:30

Na het succes en de enthousiaste reacties op de eerste werkbijeenkomst in maart, organiseren we opnieuw een werkbijeenkomst over doorbraakprojecten in stad en haven. Tijdens de werkbijeenkomst presenteert een aantal deelnemers een uitdaging die zij in de praktijk tegenkomen. Samenwerking met deelnemers uit verschillende werkvelden kan een project net het zetje geven dat nodig is. Op vrijdag 14 juni bieden we een podium om samen deze projecten een stap verder te brengen.

Heb jij een potentieel doorbraaktraject waarbij je de hulp van anderen kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op via secretariaat@klimaatoproep.nl. Hier staat een samenvatting van de projecten die zijn besproken tijdens de werkbijeenkomst in maart.


Aftrap Rotterdamse Klimaatoproep
Vrijdag 10 mei 2019, 13.00-16.00 uur 

De gemeente organiseert de feestelijke aftrap van de Rotterdamse Klimaataanpak:  

“Een duurzame en energiezuinige stad, daar gaan we voor in Rotterdam!”, aldus wethouder Arno Bonte. Hij nodigt de deelnemers aan de Klimaatoproep uit voor de feestelijke aftrap van de Rotterdamse Klimaataanpak op vrijdag 10 mei 2019 van 13.00 uur tot 16.00 uur: “We gaan het doen, op zijn Rotterdams, samen. Op 10 mei zetten we de eerste stap op weg naar het Rotterdamse klimaatakkoord.” 

We sturen jullie de officiële uitnodiging met daarin de locatie en het volledige programma zodra die beschikbaar komt. 


Platform Transities


Het Platform Transities Rotterdam vertelt het verhaal van de energietransitie aan alle Rotterdammers, onder meer door speciale bijlagen in de krant, informatie op social media en het organiseren van evenementen. Het Platform Transities is een initiatief van de Gemeente Rotterdam, AD, Havenbedrijf Rotterdam, DeltalinqsHogeschool Rotterdam, Eneco en Woonstad Rotterdam. De Rotterdamse Klimaatoproep neemt deel aan de stuurgroep van dit uitstekende initiatief. 

Op de site van het AD is een dossier in opbouw over de energietransitie in Rotterdam. Van harte aanbevolen!