Nieuwsbrief mei 2019

Beste deelnemer aan de Rotterdamse Klimaatoproep,

Kaart Doorbraakprojecten in Rotterdam

Met trots presenteren wij de kaart Doorbraakprojecten Rotterdam: een inventarisatie van projecten en bedrijven die de energietransitie in onze stad vormgeven. Rotterdam beweegt zich richting een duurzame en circulaire economie en dat willen we graag laten zien. Van lokale projecten die samen met bewoners een duurzame leefomgeving creëren, tot grootschalige projecten die de energietransitie in de haven verbinden met duurzame en circulaire ontwikkelingen in de stad.

De kaart is werk in uitvoering. Veel staat er nog niet op. Laat ons weten wat er mist! Samen krijgen we een compleet beeld van de energietransitie in onze stad.

Aftrap Rotterdamse Klimaataanpak door de gemeente Rotterdam

De Rotterdamse Klimaataanpak is van start gegaan! Wethouder Bonte heeft vijf tafelvoorzitters aangewezen die tot het eind van dit jaar met hun klimaattafels acties gaan opstellen die de ‘Energieswitch’ in Rotterdam moeten versnellen. De tafelvoorzitters (Alice Krekt, haven; Derk Loorbach, mobiliteit; Alex Moret, gebouwde omgeving; Esmee Tanis, consumptie; en Jacob van Olst, schone energie) hebben zelf een aantal bedrijven, organisaties en personen uitgenodigd aan te schuiven en mee te denken over plannen in de verschillende sectoren. Op de website www.energieswitch010.nl vind je meer informatie.

Werkbijeenkomst Gebiedsgebonden Aanpak van de Energietransitie

Energiegebruik en -opwekking in de gebouwde omgeving is bij uitstek een terrein waar de verschillende facetten van de energietransitie bij elkaar komen, en actoren uit uiteenlopende sectoren samen de transitie vormgeven. Met de werkbijeenkomst Gebiedsgebonden Aanpak van de Energietransitie brengen we bedrijven en organisaties uit de sector mobiliteit, energie, gebouwde omgeving, haven en op het gebied van consumptie bijeen. De werkbijeenkomst wordt ingeleid door een Rotterdamse wethouder. De aftrap is door Alex Moret, tafelvoorzitter gebouwde omgeving. Op basis het Ruggedised project op Zuid gaan we kijken hoe we de verduurzaming van het Rotterdam Central District kunnen versnellen. Relevante uitdagingen en knelpunten zijn eigenaarschap, organisatie, samenwerking tussen gebruikers, eigenaren van vastgoed en gemeente.

Bij zijn? Meld je aan met een mailtje naar lieke@klimaatoproep.nl

Wat: Werkbijeenkomst Gebiedsgebonden Aanpak van de Energietransitie
Wanneer: 14 juni, 09:00-12:30
Waar: wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt