Rotterdams Klimaatdebat – editie 2 | 3 juli 2020

De mobiliteitstransitie in Rotterdam. Van wie is de straat?  

De Rotterdamse Klimaatoproep en het Ondernemersontbijt Rotterdam organiseren op vrijdag 3 juli de tweede editie van het Rotterdams Klimaatdebat online.

> Wat
CO2-neutrale, gezonde, inclusieve en betaalbare mobiliteit in Rotterdam in 2030 is een van de doelen van het Rotterdamse Klimaatakkoord. Hoe? Door meer ruimte te maken voor voetgangers en fietsers, het openbaar vervoer te verbeteren en autoverkeer terug te dringen.

Mobiliteit is een politieke balanceeract met als componenten bereikbaarheid en mobiliteit voor iedereen, het verminderen van de CO2-uitstoot in lijn met de klimaatdoelen van Parijs, en schone lucht en een gezonde leefomgeving voor alle Rotterdammers.

Wethouder Bokhove is onlangs gestart met verkeersexperimenten die Rotterdam flink opschudden: het versmallen van de Maastunneltraverse en de extra opstelruimte voor fietsers bij de Erasmusbrug zijn uitgebreid in het nieuws. Voor sommigen gaan de experimenten te ver, zeker nu door de coronacrisis het openbaar vervoer voor velen geen optie meer is. Voor anderen mag er steviger worden doorgepakt en moet Rotterdam eindelijk de omslag maken van een autostad naar een leefstad.

Panelleden tijdens dit interactieve debat zijn Judith Bokhove (Wethouder Mobiliteit), Steven van Eijck (Voorzitter RAI Vereniging), Maurice Unck (Algemeen Directeur RET) en Thalia Verkade (Journalist De Correspondent, auteur van ‘Het recht van de snelste’).

Het debat wordt gehost door Ernest van der Kwast (AD Rotterdam en Rotterdam Late Night).

> Waar & wanneer
Vrijdag 3 juli, 08:20-09:30 via ZOOM.

08:20-08:30         Inloop en kennismaking
08:30-08:35         Welkom en inleiding door Ernest van der Kwast
08:35-08:55         Introductie Judith Bokhove (Wethouder Mobiliteit), Steven van Eijck (voorzitter RAI Vereniging), Maurice Unck (Algemeen Directeur RET) en Thalia Verkade (Journalist voor o.a. De Correspondent)
08:55-09:25         Paneldiscussie met vragen van het publiek
09:25-09:30         Afsluiting

> Aanmelden
Stap 1: Stuur een mail naar lieke@klimaatoproep.nl om je aan te melden voor het debat. Je ontvangt een bevestiging per email.
Stap 2: De dag voor het debat ontvang je een email met daarin een link om je te registreren voor de Zoom Meeting. Vul hier je naam, organisatie, en hetzelfde emailadres in waarmee je je aangemeld hebt. Je ontvangt een bevestigingsmail met daarin een persoonlijke link om deel te nemen aan het debat.
Stap 3: Gebruik op vrijdag 3 juli je persoonlijke link om toegang te krijgen tot het debat. Je komt terecht in een wachtruimte, waarna de host je zal toelaten.

Dit debat wordt mede mogelijk gemaakt door Climate Focus, het Ondernemersontbijt Rotterdam, de RET, Rabobank, en Wattopia.