Rotterdams Klimaatdebat 2020 – 3 Juni

Stilstaan of kansen pakken? Het effect van de coronacrisis of de duurzaamheidsambities van Rotterdamse bedrijven.

Na weken gedwongen thuisblijven is er weer ruimte voor ander nieuws. Vooruitkijken met dat andere grote thema, klimaatverandering en energietransitie. Hoe pakken we door met de energietransitie in Rotterdam, nu en straks na de coronacrisis? De Rotterdamse Klimaatoproep en het Ondernemersontbijt Rotterdam organiseren op 3 juni de eerste online editie van het Rotterdams Klimaatdebat.

> Wat
De coronacrisis bracht onze stad van de ene op andere dag optisch tot stilstand. Mensen verplaatsen zich minder, consumptiepatronen veranderen en economische krimp ligt op de loer. Maar, de lucht is schoner, en #supportyourlocals010 brengt lokale ondernemers en Rotterdammers bij elkaar. Ondernemers en bedrijven passen zich noodgedwongen aan aan het ‘nieuwe normaal’. Wat betekent de coronacrisis voor de plannen en ambities van de deelnemers van de Rotterdamse Klimaatoproep?

Sprekers tijdens dit interactieve debat zijn initiatiefnemers en deelnemers van de Rotterdamse Klimaatoproep van het eerste uur: Wiert-Jan de Raaf van Eneco, Maria Molenaar van Woonstad Rotterdam en Marcel Galjee van Nouryon (vh. AkzoNobel Specialty Chemicals). Zij riepen de Rotterdamse politiek op vaart te maken met de energietransitie, waar hun organisaties vol op inzetten. Waar staan ze nu? Het debat wordt gehost door Ernest van der Kwast (AD Rotterdam en Rotterdam Late Night).

> Waar & wanneer
Woensdag 3 juni, 08:30-09:30 via ZOOM.

08:30-08:40 Inloop en kennismaking
08:40-08:50 Welkom en inleiding door Ernest van der Kwast
08:50-09:00 Introductie Maria Molenaar (Bestuursvoorzitter Woonstad Rotterdam), Wiert-Jan de Raaf (Manager Rotterdam-Den Haag Eneco) en Marcel Galjee (Director Energy Nouryon)
09:00-09:25 Paneldiscussie met vragen van het publiek
09:25-09:30 Afsluiting

> Aanmelden
Stap 1: Stuur een mail naar lieke@klimaatoproep.nl om je aan te melden voor het debat. Je ontvangt een bevestiging per email.
Stap 2: De dag voor het debat ontvang je een email met daarin een link om je te registreren voor de Zoom Meeting. Vul hier je naam, organisatie, en hetzelfde emailadres in waarmee je je aangemeld hebt. Je ontvangt een bevestigingsemail met daarin een persoonlijke link om deel te nemen aan het debat
Stap 3: Gebruik op woensdag 3 juni je persoonlijke link om toegang te krijgen tot het debat. Je komt terecht in een wachtruimte, waarna de host je zal toelaten.

Dit debat wordt mede mogelijk gemaakt door Climate Focus, Wattopia, het Ondernemersontbijt Rotterdam en Rabobank Rotterdam.